Žena idiJot

Mi žene smo ponekad baš idijotaste. Muški su, dakako, puno više od ponekad, ali to sad nije tema. O tome ćemo neki drugi puta. Nego. Neki dan sam došla kući s posla dva sata kasnije nego sam planirala, izula se i nisam mogla stat na prednji dio stopala. Doslovno. Do kauča i horizontalnog položaja sam morala hodat na petama. Jer sam idiot. I budala.

U korist mojim gležnjačama na petu, koje sam taj dan nosila, ide par stvari. Nisu znale da tog jutra neću moći izaći iz busa na željenoj stanici. Jer baš sam taj dan odlučila bit ova baranjska polovica u meni, na šta je kasnije dalmatinska druga polovica poludila. Mi smo Balkan i rečenica – Oprostite, možete li se, molim Vas pomaknuti. – ne znači nikom ama baš ništa. Jer dok sam ja prostila i molila bus je krenuo dalje. I umjesto da izađem na stanici koja mi je tri minute od posla, ja sam morala izaći na sljedećoj i vraćat se natrag što inače ne bi bio problem. Ali. Gležnjače na petu. I, majke mi, onaj Most slobodne ima milijun kilometara.

Nakon posla sam otišla nešto na brzinu obavit, ali budući da se baš taj dan i Franjo odlučio otkrivati u Zagrebu, ništa nije moglo biti na brzinu jer je bio prometni kolaps. Kući sam došla nakon dva sata hodanja, stajanja čekajući bus i stajanja u busu. Do stana se ne sjećam kako sam došla jer sam izgubila osjet u stopalima, a na momente i svijest. A to jutro sam namjerno išla busom na posao da ne hodam puno i planirala se isto tako i vratiti. Sad želim zapalit sve cipele na petu koje imam. Jer to ne da bole noge. Umru! A ja sam idiot što to uopće i nosim. I što mislim da ću se ikad naviknut.

Ima još nešta zašto smo idijotaste. Ne samo ja. Većina nas ima taj svoj neki tip. Često da je stariji. Visok obavezno. Jer i ona od metar i po i ona od metar osamdeset oće visoko. Crn. Di-koja bi plavog. Crn s plavim očima bi bilo idealno. Al može i tamne oči. Neke bi zelene. Kosa onako ne baš jako kratko ošišana. Možda onako malo surferski raščupana. Da je lijepo i skladno građen. Da redovito vježba, ali da nije onako jako navježban. Da mu ide i fuzbal, i košarka, i skakanje s padobranom, i sinkronizirano plivanje. Da jede zdravo, ali da hoće s vremena na vrijeme pojesti i smeće. Da ne puši. Da ne pije, ali da hoće popit čašu vina i pivo. Da je zabavan. Komičan. Ozbiljan kad treba. Da kuha, čisti, sprema, pere veš, pegla, ali onako muški, ni slučajno onako gejasto. Što vuče samo po sebi da je onako pravo muško, ali u isto vrijeme i da nije. Da je pomalo osjetljiv pa da mu nije problem i pustit suzu. Da zna plesat, jasno. Da voli putovat. Da je, po mogućnosti, neke superkul struke. Da hoće izlazit, ali i ostat kući gledat film. Da čita. Da je avanturističkog duha. Da je brbljav i otvoren, ali pomalo i tih. Da voli more, ali i planine. Najbolje bi bilo i da je povoljne krvne grupe jer već kad im pijemo krv, da bar popijemo nešta kvalitetno.

Jer zna šta?! Šta mi znamo šta je naš tip! Ne treba snižavat kriterije i zadovoljit se bilo čime. To nikako ne. Ali znaš šta ti se, u većini slučajeva, dogodi kad tako imaš svoj tip?! Suprotno. Kolegica s mog prvog posla je htjela minimum pet godina starijeg s crnom kosom. Znaš šta je dobila?! Pet godina mlađeg i ćelavog. I s njim će provest ostatak života. Moja prijateljica se eno isto udala za muža koji nije njen tip. Moja mama sa svojim netipom 31 godinu u braku.

Mislim priznajem da te to malo šokira kad ti se dogodi. Jer mislim kako sad. On nije tvoj tip. Ne može to tako. Ali ipak često tako ide. Jer niko ne pita onaj osjećaj i one leptiriće jel to tvoj tip ili nije, a taj osjećaj je jedino šta je bitno. Dogodi se, a da nemaš pojma kako i kad. Ko da te nego toljagom opalio po glavi. I tek tada znaš. Tada je to tvoj tip. A do tada možeš pričat šta hoćeš. Ne snižavaj kriterije, ali ne drži se ko pijan plota ni tipa. Jer velika je vjerojatnost da ćeš završit s nekim ko to nije, a onda postane.

A ove što svaki dan hodaju u visokim cipelama, mislim kak to funkcionira?! Jel te noge trpe bolove?! Otupile pa ništa ne osjete?! Ili im je stvarno udobno?!

Jedna misao o “Žena idiJot

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s